måndag, februari 21, 2011

Slutet gott, allting GOTT!

De senaste två veckorna har jag ätit de flesta måltiderna på olika restauranger i huvudstaden och i hemstaden. Jag har ätit italienskt, indiskt, lyxigt skandinaviskt, spanskt, billigt mexikanskt, slow food, fast food...och jag har njutit! Tänk om man skulle få vara en matkritiker och äta på underbara restauranger hela tiden! Jag lovar att jag inte enda gång skulle säga att "smakerna gifter sig i munnen", som så många av gästerna i Halv åtta hos mig väljer att göra... Den allra bästa måltiden var dock på fredagskvällen när familjen var samlad igen och vi åt mannens goda broilerfilé och Ceasarsallad (och då var ändå många av de andra måltiderna helt fantastiska!). Jag hade -brådskande!, skrivit ner receptet på ceasarsalladen från ett TV-program och lämnade familjen för att laga den medan jag for på gym. När jag kom hem var det färdigt dukat och doftade härligt. Stämningen var uppsluppen och varm. Tjejerna avslöjade dock att det inte riktigt varit så avslappnad stämning under tillagningen av salladen. Varken mannen eller döttrarna kunde tolka min slarviga stil, och mannen lär ha tagit till grova ord som "hon sku nog få lära sig skriva, eller så får hon göra salladen själv!". Va? Parmesan hade jag förkortat till något jag inte ens själv kunde utläsa som något annat än Parmon, men lite fantasi måste man väl ha? Nåväl, salladen var läcker och när jag kom hem älskade de alla mig igen!

Inspirerade av Halv åtta hos mig, hade döttrarna gjort chokladmousse till efterrätt. Jag är inte mycket för söta efterrätter men denhär var himmelsk! Kanske för att det var fredagsmys...
Önskar er en fin måndag!

8 kommentarer:

  1. Men, alla vet väl vad Parmon är för något:)?
    Så gott allting låter; jag får lust att laga mat just nu, blir inspirerad rent av.
    En fin måndag till dig också!

    SvaraRadera
  2. Ser ut som en underbar middag..och du vilken lyx att sticka iväg å träna och sen komma hem till en middag.
    Lyxhustrumamma där !!!!
    Men du vad hör jag vill du inte att smakerna gifter sig med varann....du vill kanske gå ändå längre...sängkammarvägen som en Rantamor ibland uttrycker sig....men hon är å andra sidan galen....

    Ha en finfin vecka nu på andra sidan potten.
    Och du varför heter det broiler i Finland och kyckling i Sverige....är väl ingen skillnad eller????

    SvaraRadera
  3. Oj vilket drömscenario! Lämna ett recept och sen åka iväg, komma hem och allt är klart! Vilken lycka. Härliga lyckliga bilder också!
    Ha en fin måndag/Marie

    SvaraRadera
  4. Så gottigt... Du cesarsallad är inte de lättaste faktiskt. Jag lyckas oftast men de är märklgt nog en rätt jag gör VÄLDIGT sällan för de kräver tålamod :) Det verkar så gott att ha stora barn,som kan hjälpa till,mina själper väldigt mycket just nu känner jag...*tålamod-tålamod*

    SvaraRadera
  5. När hjulen har snurrat på och man nästan aldrig varit hemma ett helt dygn så är det härligt att "bara vara" hemma och det är en nog så god krydda. Att dessutom hela familjen är samlad kring en god middag gör det hela ännu bättre.

    Önskar dig en trevlig vecka
    /Christina

    SvaraRadera
  6. Hur har du fostrat familjen till det där? Slänga fram ett recept och sen dra? Amazing. Grattis.
    Jag har inte sett Halv åtta hos mig, mer än någon skymt, men ändå hört folk klaga på att det gifts för mycket. Därför tycker jag att smakerna kan bli sambo ett tag.

    SvaraRadera
  7. inte illa!
    det är så skönt med tonårs/vuxna flickor eller hur?! =)
    väntar me spänning på avsnittet 'himohamtraajat'
    me de dina =D
    kram
    susanne

    SvaraRadera
  8. Vad lyxigt! Både med restaurangbesök och få middag man kommer hem=D
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du skriver ner dina tankar om detta :)