Det var mycket sallad i helgen, jag hade sån lust att göra färggranna lite lyxigare sallader. Denhär med paprika, zuccini, lök och oliver som grillas i panna och sedan serveras sval är en av mina favoriter på sommaren.

En ny favorit är en enkel sallad med apelsin, fänkål, sötlök, oliver (svarta skulle se bättre ut, men de hade jag ätit upp!) och chili.

Jag dukade i vitt och toner av brunt. Svängde ryggen till och vips hade Saimon dekorerat sig över bordet. Färgskalan var så korrekt att jag börjar misstänka att båda katterna gör en lov för att kolla in dukningen och sedan överlägger sinsemellan vems färger som framhävs bäst av dukningen!


På lördagen var vi på kören Tutti da Capos 10-års jubileumskonsert. Min svägerska sjunger vackert i den kören, men vi har inte haft tillfälle att höra dem förut. Det var en fin upplevelse.
Efter det for mannen på "Mutterware" party (mutter, som i skruvar och muttrar, inte tyska mammor...) till grannen. Mutterware är egentligen en täckmantel för bastukväll för killar, men de hade nog som tema att ta med ett favoritverktyg, lättare än ett kilo, som de skulle förevisa...
Jag organiserade hemma i riktig Martha Stewart-anda, bland annat alla mina recept. Resultatet var två påsar till pappersinsamlingen och två tomma lådor i köket. Förundrades över vissa recept jag sparat och aldrig prövat - hur tänkte jag då?
Ser ut som du haft en färgrik och energirik helg,fyllt på en del av livets goda...gottit! :)
SvaraRaderaHar bakas småkakor och jag drömmer om att få vila i någons famn snart igen...längtar så... :D
Tack tack för gratulationerna på min 1 års dag, och det är nog som du säger stängs en dörr öppnas oftast en ny.
SvaraRaderaOch jag är inte bitter alls, efter 30-35 år på samma tidning kanske det var dags att avsluta. Men många som har följt mig i Krombi saknar mig ännu, det känns kul att höra ibland när man kommer "hem".
Tidningen var ju Öb, som jag skrev i.
Men du vilken snygg dukning med en vacker katt mitt på bordet...men inte att tänka på här där Rantafar är atjoooo....mot pälsdjur.
Ja jisses va recept jag har samlat på och klistrat upp i häften....inte lika många rätter och kakor har jag gjort.
Nu kör vi ju GI så det är lite intressant att se hur allt kommer att gå.
Ännu har vi inte tillsatt nå bröd, mjöl, potatis, ris eller pasta...
Och vi håller oss mätta mellan alla måltider.
Och trot om du vill byxorna sitter mycket bättre upptill redan....men spänner på bakbenen, kan ha att göra med mina långa promenader varje dag.
Bra att bygga lite muskler inför sommarens fjällturer.
Tjingeling...vilken lång kommentar det blev.
Vilka goda vackra sallader! Måste fråga om apelsinsalladen som ser så läcker ut: vad är sötlök?
SvaraRaderaHaha Mutterware! Jag trodde förstås att det var något du skulle på...