fredag, december 14, 2012

Julsnaps

Jaa, mycket kan jag inte redovisa för i dessa julförberedande tider...
Jag hämtade alla mina fem stora pafflådor med julpynt, gick igenom och ratade största delen av innehållet, satte fram lite "nästomtar" och massor av stjärnor och belysning och packade resten tillbaka i lådor och förde bort. 

På den mentala "att-göra" listan bockar jag av flera saker med "kommer ine att göra" än med "har gjort". Och det är ok det med. Jag känner så starkt att jag inte skall stressa. Att jag skall må bra med läget som det är. Och när jag inte själv och vårt hem inte är överlarmad med jul, tycker jag mig lägga märke till mera vackert runt omkring mig. Hur magiskt ljuset från elslingor blir på bollbuskar täckta av nysnö och sådana saker.

En sak har jag gjort dock. Julsnaps. Det är i och för sig ett lite märkligt val, eftersom mannen har lärt mig att snaps egentligen bedövar smaklökarna så man går miste om en del av matens goda smak. Och för att doften av stjärn-anis för alltid är länkat med minne från min vistelse på Pink Palace på Korfu när jag och min amerikanska väninna tågluffade. Det var på den tiden när det inte fanns så mycket restriktioner och kvällarna på nattklubben kröntes av att de slog sönder tallrikar i huvudet på gästerna, som sedan fick ouzo som belöning...aj, jag gillar inte anis, nej - men de är så otroligt vackra som torkade kryddor.


En visit på den fina bloggen Kråks stuga inspirerade mig att göra detta. Innan man rör på flaskan (vilket man ju måste om man skall hälla upp), är färgen helt otrolig. Mörkt kanelfärgad längst ner för att sedan ljusna uppåt.  Jag har använt lite av snapsen till att krydda glögg och det blev jättegott (om man bortser från anisdoften då alltså).








De vackra snapsglasen är en gåva av min syster. De är handblåsta i Åboland, världens vackraste skärgård ;-).

Nu skall jag samla ihop entusiasm för att gå på firmans julfest.
Önskar er alla en fin stresslös fredag!

Ann-Mari

6 kommentarer:

  1. Vad skönt att läsa. "Kommer inte att göra". Jag tror jag kommit lite till samma insikt i år. Allt måste faktiskt inte göras. Viktigast är att må bra.
    Julsnapsen verkar god. Skulle gärna smaka men det är nog en sak jag inte kommer att lägga tid på i år.
    Mycket vackra foton. Kul att du har så många med. De bildar en serie som hör ihop :)
    Hoppas du får en bra kväll!

    SvaraRadera
  2. Vad fina foton du tagit av den ädla drycken!
    Man ska inte känna tvång att göra på ett visst sätt bara för att det är jul eller för att man brukar göra så. Jag gör bara saker jag gillar. I år har jag t.ex. valt bort julkortsskrivandet, och det känns skönt att ha det beslutet fattat, för det har jag våndats över i flera år.

    SvaraRadera
  3. Vilka vackra bilder! Nästan så att jag blir sugen, och jag dricker ingen alkohol... Men jag gillar tanken på att smaksätta själv. Jag och en kompis hade som affärsidé en gång att sälja snaps-kit, främst till USA då förstås... Jag plockade musöron (nyss utslagna björklöv) en hel vår och torkade på lakan på golven hemma. Sen strimlade vi rabarber och så plockade vi maskrosor och torkade de gula blombladen... Affärsidén dog ut när vi provgjort snaps och det tydligen smakade fördjävligt enligt vår smakpanel...

    SvaraRadera
  4. Läckert och vackert (nää nu blev det nog skrivfel..? :)

    SvaraRadera
  5. Jag är inte mycket för snaps, däremot är jag svag för vackra flaskor med vackert innehåll. Vilka fina foton du har tagit!

    Svar: Jag tror att mannen är lite smågrinig när han säger att du inte har någon empatisk förmåga. Du framstår som en mycket empatisk person. Verkligen.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Önskar dig min kära vän en fin julehelg..
    Snapsen verkar mkt god..gillar inte snaps så mkt, men jag kan ju offra mig för den vackra färgen..stjärnanisen är ju så snygg också..
    Vilka fina foton du har tagit!!!!!
    Pussa dina katter ifrån mig
    Kram Karina

    SvaraRadera

Tack för att du skriver ner dina tankar om detta :)