'Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
På fredagen var det kallt. Och blåsigt. På kvällen hade vi Raklett middag med våra vänner. Då hade jag så varmt att kinderna hettade. Raklettgrillen i sig är en bra värmekälla, plus att min mysfaktor-barometer är i direkt relation till hur många ljus jag har tända - alltså en hel del.
(Mannen visar inte mittenfingret fast det ser ut så. Efter att han skar av senan till pekfingret och det inte längre går att räta ut, har han börjat peka med långfingret...)
På lördagen var det kallt. Men fint. Jag gjorde en långpromenad med hunden och var ut och fotograferade. Mannen och jag blev på tu man-hand så vi åt pizza och såg på film inbyltade i filtar. Sedan for vi till vänner och...åt pizza... Vintertid är varma drinkar bara så rätt. Vi har druckit Irish coffe, med äkta grädde. Och varm kakao, med äkta grädde...
På söndagen var det -18 grader kallt. Jag försökte övertyga mannen och morbror P att köldgränsen för vinterbad nog går vid -15...Jag misslyckades. Alltså vinterbadade vi. Som vi brukar på söndagarna.
Det var svinkallt att klä sig i baddräkt och tassa ner i vaken, men efter fem dopp varvat med bastu, hade endorfinerna kapat kontrollen över kroppen och det kändes bara skönt!
Vi gjorde också godaste chokladmoussen hittils! Syndigt gott! Skriver ner receptet (som jag hittade på nätet), ifall någon tar mitt ord för att denna verkligen smörjer smaklökarna.
Mascarpone chokladmousse med di Saronno
6 (stora)portioner
1 paket Mascarponeost (250g)
2 ägg
4 msk socker
1 dl vispgrädde
150 g choklad, 70%
3 msk di Saronno likör
Separera äggulor och vitor. Vispa upp äggvitorna med socker. Blanda ihop mascarponeost och äggulor. Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad. Blanda med mascarponesmeten. Vänd ihop äggvitorna med grädden och mascarponeblandningen. Vänd slutligen in amarettolikören. Häll i glas och ställ i kyl minst 30 minuter.
Raklett som är såå gott! och mysfaktorn är hög :)
SvaraRadera-18...fyyy för att ens gå ut!...och ni badade :)! Det har jag aldrig vågat mig på...för jag tror nog att jag skulle frysa till is i steget ner i vattnet..ha..ha..!!
Den chokladmoussen måste ju bara testas ser underbart god ut!
Jag gillar sånmat som man får sitta pch plocka med länge. Typ raclette, fondue, tacos....Härliga bilder! Jag badade i isvak förr året för första gången, efter att ha suttit i bastun ett tag! Det var häftigt! Kommer att göra om det!
SvaraRaderaMå så jättegott!
Kram Kram!
Verkligen en het och kall helg! Isbad,brrr. Har aldrig badat riktigt isbad, men har varit på en "Saunaworld" som hade en liten 4 graders bassäng. Att doppa sig där mellan bastubesöken var extremt uppfriskande!
SvaraRaderajeeeaahhh, syrran!! =D du börjar servera recept!
SvaraRaderakram i massor
susanne
Gud vad mysigt allt såg ut. Men jag fick hoppa över receptet på chokladmousen för annars hade jag inte kunna sova nu ;)
SvaraRaderaHälsningar
Yohanna som skickar med en länk till veckans real life om du skulle bli sugen på att hoppa med:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/january/real-life-en-doft-fran-forr.html
Härligt..allt..heta drinkar och kalla bad..Kram till dig//Karina
SvaraRaderaTittar in för att jag oxå gillar att sitta på trappan gärna med en kopp kaffe :)
SvaraRaderaMEN vad du får mig att sukta! Den där moussen alltså, låter underbar. Å ditt lapptäcke sen! Det blev ju helt fantastiskt! Nu blir jag ännu mer sugen på att sy ett själv. Såååå snyggt. Du måste hälsa din man att det blev kanonbra med knapparna!
SvaraRaderaHälsningar
SvaraRaderaYohanna som skickar med en länk till veckans real life om du skulle bli sugen på att hänga på:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/february/real-life-melodifestivalen.html
Jag tror dig om chokladmoussen, men att vinterbadandet x 5!!! är skönt ... njäe.
SvaraRaderaKram till dig!