lördag, januari 14, 2012

Gott gotti-gott gott!

Yngsta dottern fyllde 15 i veckan. Vi hann inte baka då, men igår rörde jag ihop en "kaka-i-skål". Jag hade av en slump sett en sådan här kaka på internet, men nu när jag skulle söka receptet hittade jag det inte, så tyvärr kan jag inte ge kredit till den det hör för denna smakbomb. Eftersom det inte var invecklat mindes jag i stora drag ingredienserna.

Lagren byggde jag och dottern upp av smulad chokladkaka, choklad mousse smaksatt med di Saronno och grädde. Tjejerna tyckte inte om di Saronno-alkoholsmaken, så jag gjorde ett lager av vanlig chokladmousse överst och di Saronno-moussen underst så kunde tjejerna ta för sig "ytskiktet"

Detta blev jäkligt gott! Yngsta dottern äter inte sylt, så vi har alltid chokladkakor på hennes födelsedag. Hennes favorit är en syndigt god kaka min svärmor gör, som hon döpte till "fammos fantastiska chokladkaka". Jag har aldrig begärt receptet på den, för den skall vara just det: fammos fantastiska chokladkaka, inte min.

Kakan-skål skulle nog se snyggare ut i en glas-skål med raka kanter, så att skikten blev mera synliga. Och så skulle man kunna lägga chokladkross i moussen för att få lite knaster i fluffigheten.

Glad lördag! Ann-Mari

3 kommentarer:

  1. Gratulera dottern! Och jag tycker fluff kakan ser helt perfekt ut! Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Mmmm, ser mumsig ut och verkar dessutom lätt att göra. En hit, alltså! Vi är inte så förtjusta i tårta med sylt hos oss, så den där skulle nog gillas! Kakan i botten, den som smulas, är den hård eller mjuk?

    SvaraRadera
  3. Så mycket läsning du bjuder på!
    Det där förstår ja smakade gottigott!
    Ha en fin ny vecka! :o)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver ner dina tankar om detta :)