Lagren byggde jag och dottern upp av smulad chokladkaka, choklad mousse smaksatt med di Saronno och grädde. Tjejerna tyckte inte om di Saronno-alkoholsmaken, så jag gjorde ett lager av vanlig chokladmousse överst och di Saronno-moussen underst så kunde tjejerna ta för sig "ytskiktet"
Detta blev jäkligt gott! Yngsta dottern äter inte sylt, så vi har alltid chokladkakor på hennes födelsedag. Hennes favorit är en syndigt god kaka min svärmor gör, som hon döpte till "fammos fantastiska chokladkaka". Jag har aldrig begärt receptet på den, för den skall vara just det: fammos fantastiska chokladkaka, inte min.Kakan-skål skulle nog se snyggare ut i en glas-skål med raka kanter, så att skikten blev mera synliga. Och så skulle man kunna lägga chokladkross i moussen för att få lite knaster i fluffigheten.
Glad lördag! Ann-Mari
Gratulera dottern! Och jag tycker fluff kakan ser helt perfekt ut! Agneta kram
SvaraRaderaMmmm, ser mumsig ut och verkar dessutom lätt att göra. En hit, alltså! Vi är inte så förtjusta i tårta med sylt hos oss, så den där skulle nog gillas! Kakan i botten, den som smulas, är den hård eller mjuk?
SvaraRaderaSå mycket läsning du bjuder på!
SvaraRaderaDet där förstår ja smakade gottigott!
Ha en fin ny vecka! :o)