Hidden Valley Ranch dressing
Peter Pan (Crunchy) jordnötssmör
Amerikanska Pancaces med Aunt Jemima lönnsirap
Men det kan jag inte säga, för jag behöver inte längta. På sina arbetsresor sticker sig mannen in till en väldigt speciell "amirika"butik i Koskenkorva nära Seinäjoki; Jari Mäki Oy, och köper salladsdressing och jordnötsmör till mig. Åt tjejerna köper han Hersheys chocolate syrup och Aunt Jemima lönn-sirap som är världens bästa såser till glass. Åt sig själv, i egenskap av grillmästaren, köper han suveränt goda BBQ och grillsåser. Jari Mäki hämtar själv varor från USA, och säljer de snyggaste westernkläder man hittar bortom Texas...
Nu har Prisma tagit in ett sortiment "amirika"favoriter, bland annat Aunt Jemima Pancace & Waffle mix, så vi behöver inte längre köra 170 km för att fylla på förråden. Mannen gjorde pancaces till familjen igår kväll. Det var så gott så jag teleporteras raka vägen till International House of Pancaces, där vi ofta åt söndagsfrukost när jag bodde "over there".
"Du gör mig lycklig", sa jag mätt och nöjd till mannen, när jag teleporterat mig tillbaka till soffan på Kallisbacken.

Lönn-sirapen är dock nästan slut. Måste kolla om Prisma har tagit in den också!


Är dock rädd för att den i såfall inte länge kommer att vara "Aunt Jemima´s" innan någon kommission i sin rädsla för att vi i Finland skall uppfattas som rasistiska ändrar namnet och "mammy"förebilden till något mindre etniskt. Det kan ju i och för sig inte heta Tant Bruns lönn-sirap heller...eller kanske den får heta så bara man ställer sirapen i skafferiet nära havregrynsflickan Elovenas förpackning, så man har jämnvikt i färgskalan...
Jasså du har varit på semester...va härligt då.
SvaraRaderaKul att börja sommaren med en riktigvarm och solig vecka eller två utomlands.
Och bott i Amerikat har du också gjort...
Allt det du skrev om har jag aldrig smaket...tror jag ???
Men det är ju så när man flyttar ifrån ett land att man tar med sig vissa smaker...
Vi tar med oss finsk grillkorv hem till sommarens korvgrillningar....men andra smaker från Finland...näe det har vi nog inte...
Inte annat än att jag kan minnas hur gott det var när mamma "silade" fil på sommaren....jösses den gräddytan som det blev och socker på....mumsigt värre.
Ha det gott.
Smaksinnet och luktsinnet lär vara det sista som lämnar en människa. Undra på att man kan få helfnatt när man längtar efter speciella maträtter och matminnen.
SvaraRaderaPannkakor med lönnsirap har jag testat här hemma också, gott och sött, kanske till och med litet för sött för min smak, men då har jag förstås inte haft "din" lönnsirap. Hasselnötter till låter fint!
Ha det!
jag älskar också aunt jemimas. har en flaska som jag är mycket rädd om och som bara kommer fram vid speciella tillfällen. good to know att det finns syrup att fås på närmare håll än amirikatt!
SvaraRaderaJag har bara varit i USA en gång, en 4 veckorsresa för mer än 25 år sedan, men jag trånar fortfarande efter Reese's Peanut Butter Cups... Pannkakorna lät och såg smaskiga ut!
SvaraRaderaSv. Hahaha, jag trodde en gipsmästare var en sån som kunde göra och laga stuckatur och sånt i finare hus ;-)
Tänk att smaker kan få en att minnas så;)
SvaraRaderaVore kul att höra lite om din USA tid, eller har du kanske skrivit om det i bloggen tidigare?
Kram
Mmm. Ibland har vi brunch för några vänner - idag var en sådan dag. Då blir det American Pancakes med valnötter, jordgubbar och lönnsirap, goda joser och smoothies. Men brödet får blir franskt: varma croissanter. Mums. Och så massor med frukt. Härligt!
SvaraRadera