måndag, februari 28, 2011

Uppskattad

Mitt inlägg från förra veckoslutet gav en lite felaktig bild av mig som en lyxhustru...jag vill rätta till det! Denna bild talar sanningen om min roll i hemmet...


Nej, det gör den inte!...jag är en lyxhustru OCH en lyxgranne! Denna helg har vi bland annat "fått lite försmak för Kreta". Mannen och våra grannar kockade och dukade...

Vinet var inte grekiskt. Är det någon som dricker grekiskt rödvin?

Några pyttesmå grekiska souvernirer stod för känslan. "Man skall inte vara vulgär", sa min mammas kusin till mamma när hon uppvaktade 50-åringen med en bukett ängsblommor...
Mannen gjorde en egen version av "souvlaki". Inre filén marinerades ett dygn, fick en stekyta och en snabbtur in i ugnen i en reducerad vitlöks- och rödvinssås. Kan bara konstatera att om man inte äter potatis eller ris, kan man äta nästan astronomiska mängder kött!

Jag bidrog med att ställa fram skålar med oliver i olika smaker...

(detta är inte grekiskt, men så gott att vi inte kunde låta bli; stekt mozzarellaost inlindad i Parmaskinka!)
Till kvällsbit skulle vi göra Halloumi-toast, men vi orkade inte äta mera den kvällen, så vi traskade tillbaka till grannarna på söndagen , och då gjorde mannen en toast som det gnisslade om!

PS Vi bowlade innan middagen, och bowling ÄR en motionsform som förbränner kalorier...åtminstone i viss mån






5 kommentarer:

  1. så gott...kom just hem från jobbet och är jättehungrig...ser dina foton och det vattnas i munnen...mums...så gött det verkade..
    Här blir det nu spaghetti och köttfärssås..

    SvaraRadera
  2. Jag å min sida är glad att jag redan är mätt, åt just ris och en mustig köttgryta. Annars skulle jag ha drunknat, mera eller mindre i snålvattnet efter dina fina bilder på all god mat och vacker dukning. Du har en väldigt vacker blogg, utifall att du inte visste om det:)!

    SvaraRadera
  3. Hjälp, det börjar dra och slita i munnen, saliven ökar... jag blir sååå sugen! Den middagen!!!!!! Vill ha genast. Kommer att testa att göra din mans souvlaki, garanterat!!!

    SvaraRadera
  4. Men jösses va ni hade dukat inbjudande...hade gärna bott granne med dig och din kockande man.
    Näe du har nog rätt rödvin från grekland kan man inte dricka...jag gillar viner från sydafrica, australien och en italienare är inte dumt det heller.
    Gillar mjuka fylliga.....

    Tack för din kommentar hos mig.
    Jodu inte hade vi några curlingmammor i Finland på den tiden jag växte upp, var nog mest att bita ihop.

    Ha nu en finfin vecka så får du se vad du blir bjuden på till helgen...din lilla lyxhustru där =D

    SvaraRadera
  5. Åh vad mycket god mat, har nog aldrig smakat grekiskt vin, finns det överhuvudtaget?
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du skriver ner dina tankar om detta :)